27.12.09

+rep

her şey kardeşimin 2012'yi izledikten sonra "abi kesin git. süper, aynı yarından sonra gibi." demesiyle başladı. benim ikisinin de yönetmeninin aynı olduğunu, hatta aynı yönetmenden 10.000bc gibi bir filmin de çıktığını bildiğimi bilmiyordu. sonra başka bir yerde başka biri ıssız adam'ı izleyip plak almaya girişti. soluğu sahaflarda aldı. ötede tuna kiremitçi roman yazmayı bıraktı; ve fakat romanına film çekmeye kalktı. daha düneyin paranormal activity'den "abi 10bin dolara mal olmuş 100milyon dolar hasılat yapmış film ehehe" diye bahsetti başka bir arkadaşım. yetmedi, nice dost bildiğim insan "abi senaryoya bakma. ben sadece görsel efektler için gittim. müthiş film bence. sen niye sevmedin ya?" diye belki on belki yüz belki bin kez avatar'ı savundu, ayaküstü nasıl kraldan çok kralcı olunurmuşun dersini verdi. elden ele yapılan recep ivedik fragmanları, fake titanic-2'ler, cem yılmaz'ın iki dudağının arasına bakmalar, "neşeli hayat pek komik değil yaa. çghb ekibinden daha komik bir şeyler beklerdim."ler, "vavien'e de gitmek lazım. baya övdüler."cilikler yalnız ve tırto ülkenin son döneminin yürek burkan öyküleri. ben nasıl film eleştirilir bilmiyorum. ama nasıl film övülmeyeceğine dair bir fikrim var.

4 yorum:

siccko dedi ki...

yalnız semih götoşu da avatarın senaryosunu çok beğendiğinden bahsediyordu bence bütün oskarları o almalı diyordu. ben de dedim sen demek ki hiç film izlemiyorsun çünkü senaryonun klişeliğini görememişin, tabi içimden çnkü muhattap almamaktayım kendisini. neyse o avatar'ın da görsel efektleri iyi, sen neden beğenmedin ki ;)

siccko dedi ki...

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2009/12/avatar.html

bu linkteki eleştiriyi de oku, adam güzel yazmış.

wendy darling dedi ki...

iki gündür gündemimde filmlerin övülüp övülüp fos çıkması sorunu vardı.tam yani yerinde oldu bu yazı.

cündebaz dedi ki...

sicCcko nickinin ardına sığınan soner, o semihin elinden friends arşivini al yoksa ben gelip alacağım. adam da iyi demiş ama işte o film eleştirmeyi biliyor.

kırmızılı, daha bugün yine biri paranormal activity diye ötüyordu da sustum, yoksa "avatar'ı da gördük." demesini bilirdim. dün değil evvelsi gün de mi ne yanımdan geçtin, "kırmızıdikiş" diyecektim ama yanında arkadaşın vardı.