8.3.10

Milliyetçi Düşünce Kulübü.

Bir İngiliz için fazla esmerim. Bir Alman'a göreyse fazla çelimsizim. Zaten aksanım bir Amerikalınınkinin yanına bile yaklaşamaz. Sonra kemerli burnum, düşük omuzlarım, hakeza özgüvenim. Oturup Türklüğümü yere göğe sığdıramamak, Türkün Türkten başka dostu olması ihtimalini istatistikî olmayan verilerle kanıtlamaya çalışmak sanırım tek çıkar yol. Ama aynı Türklüğün kıyısından köşesinden bir yerine yabancı öğrencinin kaşına gözüne hayranlığı, elini omuzuna koyma sevdasını, onunla yurda kadar yürümek için can atmayı da iliştirmekte fayda var. Zira böylelikle ben ve benim gibi bir sürü akranımı aynı çatı altında toplamak mümkün. Ardından yakıp sabun yapmaksa en az askerlik kadar kutsal bir görev. Ya da toplamakla uğraşmak zor gelirse daha kolayı da var, exchange office diye bi şey kurarsınız, abazanov kardeşler zaten soluğu orada alırlar. Hal böyle olunca gelecek yıl bu vakitler Portekiz’de olabilecekken olmama ihtimalim çok yüksek, çok istatistikî. Işıl'ın Milliyetçi Düşünce Topluluğu'na üye olmayı talep etmesiyse abesle iştigal.

3 yorum:

mavijojobatanecigi dedi ki...

herkesin arkasından ağladığı doğramacının en kadim destekçisi olduğu 1980 anayasasının belki de tek sevdiğim yönüdür cevap hakkı.

sen oğuz atayın malum romanına yaşam biçiminle atıfta bulunurken nice etilemeyen esnlerde dirsek çürütüyor bir tatlı gülüş, avrupada açılacak bir çelik kapı, bir kevgir ev için.

ki karşıt görüşe bu kadar uzak kalırken, sen sanıyor musun ki kendimizi geliştiriyoruz biri zaten bildiğimiz şeyleri sakız gibi çiğneyip bize de taksi aksesuarı köpek kafası gibi baş sallatırken?

erinç yeldanda oluk oluk bulunup da bizde olmayan o şeye davet ediyorum seni.
ve evet, gözümde üstün dökmen'in yankı yazgan'dan tek farkı nesildir.

dide dedi ki...

of cün boşver bunu, seneye bu zaman nereli olduğumuzdan kime ne ya

cündebaz dedi ki...

seneye bu zamanı boşverdim hadi de, ışıl'ın artan exchange ofisli olma ihtimalini nasıl boşvereyim a dide?