8.11.09

erasmus gelse de gitsek

Ertesi günkü mikro sınavının tribine önceki gün giren biri olarak istakbalde dahi topluma bir şey katma ihtimalim sıfır. Bu tümevarımımda son birkaç günkü eğlencemizin bok-at-kaç olmasının payı da büyük.

Ben böyle her yeni döneme başladığımda "Baştan sıkı tutup sınavlara çalışmak zorunda bile kalmayacağım." diyorum ama nafile. Her işler boka sardığında dersleri suçladığımı farkettiğimde "Yok ama bütün dersler önemlidir." diye kendi kendime çıkışıyorum, ama kötü geçen sınavından sonra kendimi "Sizce de adı math for econ olan bi dersin bölüm için daha kilit bi ders olması, zilyon tane dersin prerequisite'i olması gerekmez mi?" sorularıyla rasyonel düşüncenin peşinde buluyorum. Her yeni ayakkabı alışımda da "Bu sefer hep bağcıklarını açarak giyeceğim." diyorum, ama bir hafta sonra işaret parmağı topuğuma yardım ederken buluyorum. Ya da her yeni dinlediğim grubu iyi bulduğumda ilk günkü heyecanıma geri dönüyorum. Yani kendime ne kadar çok söz versem de tırtlığımla kalacağım aşikar. O yüzden söz verirken iki kez düşündüğümde kendim için değil, sizin için yapıyorum bunu. Yoksa ben bir ömür aynı dersleri çıkarıp çıkarıp gocunmam, mesele o değil.

Kulüp hayatının kendi hayatıma oranının hiçbir gerçeği yansıtmadığı şu günlerde anlıyorum ki her işin başına bir adamın geçmesinin gerekmesi her işin başındakinin adam olduğuna delalet etmiyor gavurun tabiriyle "necessarily."

Son günlerde bütün boşluklara sızan Belle and Sebastian, mayıs sonunu çekici kılansa büyük resmin kendisi. "Daha kasım başındayız, destur!" demeyin, Mayfly diye de bi şarkı var.

4 yorum:

küçükmübaşir dedi ki...

belle and sebastian candır canandır.
sınav ve ders mevzusuna girmiyorum bile.
ayakkabı-bağcık-işaret parmağı 3lüsünün ilacı bilekli konversler ve botlar.
saygılar-sevgiler

(şu an ekonomi çalışıyor olmam gerekirdi. şaka değil gerçek. ne işime yarayacağını anlamadan merkantilistlerin, fizyokratların içinde buldum kendimi. ama ben naptım? iktisatın tarihine çalışmayı reddettim ve gerçek bir ekonomist adayının blogunu okumayı tercih ettim.)

cündebaz dedi ki...

(şu an math for econ çalışıyor olmam gerekirken ben burada yorumlara yetişiyorum. saydığın isimlerin de hiçbirine aşina değilim. ben zaten ekonomistliğimle gram övünmem. ama bilogumu okumanız, paha biçilemez.)

dide dedi ki...

math for econ da bildiğin linear algebra ya ona yanıyorum.

cündebaz dedi ki...

"oldu olacak" diye başlayan bi cümle kurardım ama.